כיצד משפיעה צוואה על חלוקת רכוש בגירושין?

לקבלת מענה מהיר - שלחו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

אחת הסוגיות המרכזיות בהליך הגירושין היא חלוקת הרכוש המשותף של בני הזוג כאשר בדרך כלל כל אחד מבני הזוג מעוניין לקבל כמה שיותר רכוש מתוך הרכוש המשותף.

לעתים כאשר בני הזוג מתגרשים מתוך הסכמה, תהליך הגירושין יהיה תהליך קצר, אך כאשר קיימות מחלוקות בין בני הזוג, תהליך הגירושין עלול להיות ארוך ואף מייגע.

קיימים מקרים רבים שבהם בני הזוג היו בעיצומו של תהליך גירושין ארוך שמהלכו אחד מבני הזוג נפטר עוד לפני שהם הספיקו להתגרש. במקרה כזה בן הזוג שנותר בחיים יורש את חלקו של בן הזוג שנפטר, על אף שהם כבר היו פרודים.

מאחר ואין אדם אשר יודע את יומו, ואם אתם רוצים להבטיח שבן הזוג שממנו אתם עומדים להתגרש לא יירש את החלק שלכם ברכוש המשותף, מומלץ לכתוב צוואה.

כיצד משפיעה צוואה על חלוקת הרכוש במהלך הגירושין – מושגים שחשוב להכיר

חוק הירושה

חוק הירושה בא להסדיר את כללי הירושה עקב פטירתו של המוריש. החוק קובע שבמות אדם, רכושו יעבור ליורשים על פי דין ומהו סדר העדיפות ביניהם בקבלת הירושה.

בהתאם לחוק הירושה, היורשים על פי דין הם בן הזוג , צאצאים, ההורים והורי ההורים כאשר החוק נותן עדיפות ראשונה לבן הזוג.

בני זוג בהתאם לחוק הירושה הם כל מי שנשואים. גם אם הם פרודים, אך עדיין לא ניתן הגט, מבחינת החוק הם נחשבים לבני זוג.

צוואה

צוואה היא מסמך חוקי שבה מורה המוריש איך יחולק העיזבון שלו לאחר מותו. חשוב להדגיש כי אם רשם האדם צוואה חוקית, הרכוש יתחלק לפי ההוראות הכתובות בצוואה ולא לפי חוק הירושה.

 

למה חשוב לכתוב צוואה בעת תהליך גירושין?

כאשר אתם נמצאים בעיצומו של תהליך הגירושין ולא כתבתם צוואה ואחד מבני הזוג נפטר, בהתאם לחוק הירושה בן הזוג שנשאר בחיים יירש את חלקו ברכוש המשותף של בן הזוג שהלך לעולמו, גם אם הייתם בתהליך של גירושין.

רק עריכת צוואה תוכל למנוע מצבים שבהם אחרי פטירתכם, בן הזוג שממנו הייתם מעוניינים להיפרד יירש את חלקכם ברכוש המשותף, אף שברור שזה היה בניגוד לרצונכם.

גם לבני זוג החיים יחד כידועים בציבור מומלץ לכתוב צוואה תמיד, ובמיוחד כאשר הם נמצאים בתהליך של פרידה. בשנים האחרונות החוק מעניק לבני זוג שחיו כידועים בציבור מעמד דומה לאנשים נשואים, אך במגבלה אחת והיא שהם לא היו נשואים במשך החיים המשותפים לבן זוג אחר. ולכן בעת פטירת בן זוג אחד של אחד מבני הזוג הידועים בציבור, בן הזוג השני יירש את חלקו ברכוש.

כתיבת צוואה תמנע מצבים לא רצויים גם בין בני זוג ידועים בציבור. מצב שבו כאשר בני הזוג נמצאים בתהליך של פרידה ואחד מבני הזוג נפטר, בן הזוג השני יירש את חלקו על אף שהם כבר היו בתהליך פרידה.

כיצד משפיעה צוואה על חלוקת רכוש בגירושין – משולחנו של עורך הדין

שמואל ואסתר היו בעיצומו של תהליך גירושין כאשר שמואל נפטר במפתיע. במהלך החיים צבר שמואל זכויות פנסיה ועתה דרשה אסתר את חלקה בקרן הפנסיה.

חוק הלכות השיתוף מורה כי לאסתר מגיע מחצית מזכויות הפנסיה של שמואל, אך הוויכוח נסוב על החלק השני. מאחר ששמואל לא כתב צוואה, אסתר טענה כי מבחינת הדין היא יורשת את חלקו ברכוש המשותף גם בקרנות הפנסיה.

בית המשפט קיבל את טענתה והורה לתת להוריש לה את כל הרכוש המשותף, כולל קרנות הפנסיה.

עומדים להתגרש ולא כתבתם צוואה, צרו עוד היום קשר עם עורך הדין אלעד בן.

צרו קשר, שיחת ייעוץ ללא התחייבות!

שאלות ותשובות

אם לא כתבתם צוואה, גם אם אתם נמצאים בתהליך גירושין, לפי חוק הירושה בן הזוג שממנו אתם עתידים להתגרש יירש את חלקכם ברכוש המשותף. רק כתיבת צוואה תוכל למנוע זאת.

בהחלט כן. החוק מכיר בידועים בציבור כבני זוג רשמיים, ולכן אם במהלך תהליך הפרידה אחד מבני הזוג ימות, בן הזוג השני יירש את עיזבונו, אף שזה כנראה היה מנוגד לרצונו של המנוח.

בהחלט כן. לפי פסיקת בתי המשפט הסכם ממון אינו גובר על צוואה ואינו מהווה תחליף לצוואה. ולכן הדרך היחידה שבה תוכל להשפיע על חלוקת העיזבון לאחר פטירתך היא רק באמצעות כתיבת צוואה.

שתפו כאן:
לקבלת מענה מהיר
שלחו פרטים ונחזור אליכם בהקדם
ניווט מהיר
חיפוש כתבות
שרותי המשרד
כתבות אחרונות
לקוחות ממליצים
לקביעת פגישה חינם ב-WhatsApp