4 הבהרות לגבי הסכם ירושה

אנשים מבוגרים רבים מכינים צוואה וזאת כדי שכל הדברים יהיו מסודרים לאחר מותם. בצוואה רשום באופן מדויק מי מקבל נכסים מסוימים, איך מתחלק הממון ונושאים נוספים בהתאם להון האישי של כל אדם. ברוב המקרים בני זוג מכינים צוואה הדדית אשר מפנה את מחצית מהכספים עם פטירת בן הזוג הראשון לבן הזוג שנותר בחיים והמחצית השנייה עוברת לילדיהם.

קיימים גם אנשים שמכינים צוואה לבד, אם הם לא חיים בזוגיות והם מנתבים את הכספים לטובת ילדיהם, בן משפחה קרוב אחר כמו אח, או תרומה של הכספים או חלק מהם לעמותה או קרן מחקר שחשוב להם לתמוך בהן.

אך יש אנשים רבים שנפטרים בשיבה טובה שהם לא הכינו צוואה וגם קיימים מקרים מצערים של אנשים צעירים שהולכים לעולמם בטרם עת ולכן לא הספיקו להכין צוואה.

הסכם ירושה

במקרה שאין צוואה, שיטת חלוקת הממון והנכסים מתבצעת על פי חוק הירושה שאומר שיש להוציא מבית המשפט צו קיום צוואה ועל פיו תתבצע חלוקת הרכוש והממון.

בהיעדר צוואה פונים היורשים לעורך דין אשר מתמקצע בתחום קבלת צו ירושה וביצועו בפועל כדי שיסייע להם לבצע מהלך זה של הסכם ירושה בדרך הנכונה.

צו קיום ירושה

לאחר שעורך דין ירושה זה נפגש עם היורשים ויודע באופן מדויק את פרטיהם, הוא מגיש בשמו של אחד מהיורשים את הבקשה המקוונת לבית המשפט להפקת צו קיום ירושה.

נציגי בית המשפט בוחנים בקשה זו, הם בודקים אם קיימת צוואה כלשהי אפילו היא הופקדה לפני שנים רבות בבית המשפט. אם לא קיימת צוואה הם פועלים בהתאם לחוק, מפרסמים מודעה בעיתון הכוללת את העובדה שהיורשים של הנפטר הגישו בקשה להוצאת צו קיום צוואה. המטרה היא להמתין להתנגדויות. מי שרואה את עצמו כיורש, יכול להגיש תוך שבועיים מיום הפרסום, התנגדות לביצועו של צו קיום צוואה עקב נסיבות שאותן הוא יפרט.

במקרים מסוג זה מתגלה לא אחת ילד שנולד מחוץ לנישואין ולכן הוא מבקש נתח מהירושה או לחלופין בעל חוב שמבקש גם הוא את כיסוי החוב מתוך כספי הירושה.

אם הכול תקין ולא הוגשו התנגדויות, בית המשפט מפיק צו קיום צוואה ועורך הדין מקדם את תהליך חלוקת הנכסים והממון בין היורשים על פי הסכם ירושה. אפשר לקרוא עוד על דיני ירושה.

אופן החלוקה על פי מעגלי הירושה

הסכם ירושה מעניק כספים לבני המשפחה הקרובים על פי מעגלי הקרבה. במעגל הראשון ממוקמים בן או בת הזוג והילדים הביולוגיים, אם יש יורשים במעגל הראשון, לא ממשיכים בחלוקה למעגל השני או השלישי. במקרה שאין יורשים במעגל הראשון, הזכאים הם המעגל השני שבו ממוקמים הנכדים שנולדו לנפטר. אם אין נכדים בחיים, עוברים למעגל השלישי ובו ממוקמים הנינים וגם ההורים אם הם בחיים.

אם נפטר אדם שהוא ערירי והוא לא השאיר צוואה ואין לו יורשים בכל המעגלים הללו, כל כספו ורכושו מולאמים למדינה.

שתפו כאן:
לקבלת מענה מהיר
שלחו פרטים ונחזור אליכם בהקדם
ניווט מהיר
חיפוש כתבות
שרותי המשרד
כתבות אחרונות
לקוחות ממליצים
לקביעת פגישה חינם ב-WhatsApp