צו ירושה ברבנות

כאשר אדם שנפטר לא השאיר אחריו צוואה ברורה וחוקית, חוק הירושה הוא שקובע מי הם היורשים החוקיים של אותו אדם ומחלק ביניהם את הרכוש. לצורך הוצאה לפועל של הירושה ללא צוואה יש להגיש צו ירושה ברשם הירושה או צו ירושה בית הדין הרבני.

לקבלת מענה מהיר - שלחו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

הוצאת צו ירושה- למי פונים?

כאמור ניתן לפנות לבקשת צו ירושה בית הדין הרבני או צו ירושה ברשם הירושה אשר הן היחידות המוגדרות באופן משפטי וחוקרי כמוסמכות להוצאת צו ירושה. הרוב המוחלט של בקשות לצו ירושה נעשות כיום במשרדים של הרשם לירושה אך החוק אינו מחייב בדבר ולכן כל אדם יכול לבחור כיצד ואיפה לבקש צו ירושה- בין אם צו ירושה ברשם הירושה או צו ירושה ברבנות (בית הדין הרבני).

הגוף שיטפל בענייני הירושה הינו הגוף אליו פונים ראשון, כאשר לרוב מדובר ברשם הירושה. עם זאת ישנם מקרים בהם מעוניינים להעביר את הטיפול בתיק הירושה מרשם הירושה לבית הדין הרבני להמשך טיפול ויש לקבל על כך אישור מכל היורשים ובעלי העניין בתיק עצמו בכתב.


גולשים נוספים התעניינו גם בעורך דין צוואות


צו ירושה בית הדין הרבני:

מכל סיבה בה מעוניינים היורשים שבית הדין הרבני הוא זה שיטפל בתיק הירושה יש לקבל הסכמה בכתב של כל הנוגעים בתיק וכל היורשים המעורבים באופן ישיר בירושה. כמו כן להתחייב לקבל את החלטת בית הדין הרבני בכל סעיפי הירושה. פנייה לבית הדין הרבני או העברת התיק מרשם הירושה לבית הדין הרבני אפשרית רק כאשר כל בעלי העניין הביעו הסכמה לכך בכתב.

בשלב ראשון רשם הירושה צריך לאשר את העברת התיק ושהיא נעשית בידיעת הגורמים המוסמכים ולא בעקיפין. רשם הירושה יכול לסרב להעביר את התיק לטיפול בית הדין הרבני אך ברוב המקרים לא נמצאת סיבה לסירוב והתיק מועבר להמשך טיפול בבית הדין הרבני.

רשם הירושה נחשב לגוף אזרחי ולכן הדיונים באותו תיק בו ובבית הדין הרבני שונים במהותם. בעוד הרשם לענייני ירושה מסתמך על העקרונות של הדין האזרחי, בית הדין הרבני מן הסתם מסתמך על העקרונות של הדת וההלכה ואלו לא תמיד עולים בכנה אחד והתוצאות הסופיות יכולות להיות שונות באופן משמעותי.

במקרים בהם מעוניינים לפנות מראש להוצאת צו ירושה בית הדין הרבני או במקרים בהם התחיל הדיון ברשם הירושה אך מעוניינים להמשיך את הטיפול בירושה בבית הדין הרבני חשוב לדעת את כל הנתונים מראש ולאיזה גוף מומלץ לפנות. אנו מזמינים אתכם למשרדו של עורך הדין אלעד בן להתייעצות והכרות עם שני הגופים המוסמכים לאישור צווי ירושה, כיצד כל אחד מהם פועל ומתי מומלץ לפנות לרשם הירושה ומתי מומלץ לפנות לבית הדין הרבני.

בכל מקרה לפני הפנייה לכל אחד מהגופים אנו במשרדו של עורך הדין אלעד בן נשמח לייעץ לכם במומחיות ובקיאות בתחום של דיני ירושה ולהמליץ לכם לאיזה גוף כדאי לכם לפנות וכמו כן ללוות אתם בתהליך במידת הרצון והצורך.


כתבה שיכולה לעניין אותך הסכם חלוקת עיזבון

שתפו כאן:
לקבלת מענה מהיר
שלחו פרטים ונחזור אליכם בהקדם
ניווט מהיר
חיפוש כתבות
שרותי המשרד
כתבות אחרונות
לקוחות ממליצים
לקביעת פגישה חינם ב-WhatsApp