צו ירושה אפוטרופוס

הסמכות למתן צו ירושה נתונה לרשם לענייני ירושה, אשר הנו חלק מאגף האפוטרופוס הכללי במשרד המשפטים. הגשת בקשה לצו ירושה נדרשת במקרה שבו אדם הלך לעולמו מבלי שערך בחייו צוואה, או כאשר הצוואה שהותיר אינה חלה על כל רכושו.

לקבלת מענה מהיר - שלחו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

מהו צו ירושה?

רכושו של אדם שנפטר עובר ליורשיו ואלו נקבעים בצוואה. אז יגישו היורשים בקשה לצו קיום צוואה והעזבון יחולק בין היורשים כפי שקבע המוריש בצוואתו. אולם מה קורה כאשר אדם נפטר ללא שערך צוואה? ובכן, בהעדרה של צוואה, או כאשר זו אינה מתייחסת לכל רכושו של המנוח, זהות היורשים וחלקם בעזבון יהיו על פי ירושה שבדין. כלומר, על פי סדר הירושה המופיע שבחוק הירושה. על מנת שניתן יהיה לחלק את העזבון, יש לקבל צו משפטי מתאים, אך הפעם לא תוגש בקשה למתן צו קיום צוואה, אלא למתן צו ירושה. הבקשה מוגשת לרשם לענייני ירושה השייך לאפוטרופוס הכללי במשרד המשפטים כאשר ישנה גם אפשרות להגיש את הבקשה לבית הדין הרבני.

 

הגשת בקשה לצו ירושה

בקשה לצו ירושה מוגשת בכתב בצירוף המסמכים הדרושים. מזכירות לשכת הרשם לענייני ירושה מקבלת את הבקשה ובודקת האם היא עומדת בדרישות החוק. במידה שכן, מתפרסם דבר הגשת הבקשה לציבור בעיתון יומי, על מנת לאפשר הגשת התנגדויות למתן הצו. הוגשה התנגדות, הרשם אינו מוסמך לדון בה והיא תועבר לבית המשפט לענייני משפחה. לא הוגשו התנגדויות, יינתן צו הירושה והיורשים יוכלו לחלק את העזבון ביניהם. כאשר חסרים פרטים או מסמכים בבקשה,היא תישלח חזרה אל המבקש להשלמה, דבר המעכב את הטיפול בה ואת חלוקת העזבון. על כן, מומלץ לפנות לעורך דין המתמחה בדיני צוואות וירושות, על מנת שיטפל בעניין זה, כך שהבקשה תוגש על פי דרישות החוק ותטופל ביעילות מירבית.

 

התנגדות לצו ירושה

אם הבקשה למתן צו ירושה נערכה כדין, יפרסם הרשם לענייני ירושה מודעה בעיתון אודות דבר הבקשה. זאת כדי לאפשר למי המעוניין בכך להתנגד למתן הצו. כל המבקש להגיש התנגדות לצו ירושה, יעשה כן תוך 14 יום ממועד הפרסום, אלא אם צוין במודעה מועד אחר. הלכה למעשה, ניתן להגיש התנגדות למתן צו ירושה גם לאחר המועד שצוין בפרסום, כל עוד טרם ניתן הצו, אך מטבע הדברים, כדאי שלא להשתהות ולהגיש בהקדם את כתב ההתנגדות. באיזו עילה ניתן להתנגד למתן צו ירושה? למשל, כאשר בידי המבקש צוואה תקפה של המנוח, אז המשמעות היא כייש לחלק את העזבון על פי הקבוע בה ולא על פי ירושה שבדין. נזכיר, כי הסדר הירושה שבחוק הנו ברירת המחדל ויש לו נפקות רק בהעדרה של צוואה הקובעת את זהות היורשים וחלקם בעזבון.

 

צו ירושה ברבנות

בפתח הדברים ציינו, כי בקשה לצו ירושה ניתן להגיש הן אצל הרשם לענייני ירושה והן בבית הדין הרבני. חשוב לדעת כי אופי ההליך אצל שני הגורמים הללו הוא שונה מאוד והדבר בא לידי ביטוי בין היתר כך:הפנייה לבית הדין הרבני לטיפול בצו ירושה מחייבת את הסכמת כל הצדדים הנוגעים בדבר. כמו כן, ברבנות מתקיים דיון בעניין והצדדים חייבים להתייצב בו. זאת בשונה מהגשת הבקשה לרשם, אז אין צורך בהסכמת כל הצדדים המעורבים והפנייה הנה בכתב ואינה מחייבת כל התייצבות. אם הנכם מעוניינים להוציא צו ירושה או להגיש התנגדות למתן צו ירושה, אתם זקוקים לעורך דין המתמחה בתחום זה אשר יטפל בעניין עבורכם במקצועיות וביעילות. עורך הדין אלעד בן עוסק בדיני ירושה וצוואות באופן שוטף ויומיומי וזהו תחום התמחותו המרכזי. הנכם מוזמנים לפנות למשרדנו ואנו נשמח לעמוד לשירותכם.


להתייעצות עם עורך דין ירושה תל אביב

שתפו כאן:
לקבלת מענה מהיר
שלחו פרטים ונחזור אליכם בהקדם
ניווט מהיר
חיפוש כתבות
שרותי המשרד
כתבות אחרונות
לקוחות ממליצים
לקביעת פגישה חינם ב-WhatsApp