פירוק שיתוף בירושה

שני אחים ירשו יחד דירה מהוריהם. הם אינם מסכימים על אופן השימוש בנכס ובמצב זה, אף אחד מהם אינו יכול ליהנות מן הדירה. הדרך לפתור מצב זה היא על ידי פירוק שיתוף בירושה. הליך זה יאפשר לממש את הפוטנציאל הכלכלי של הנכס וימנע את היווצרותו של סכסוך בין האחים, אשר יכול לפגוע בקשר המשפחתי ביניהם.

לקבלת מענה מהיר - שלחו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

מהו פירוק שיתוף?

זהו הליך משפטי אשר במסגרתו מפורקת שותפות במקרקעין. לעיתים מדובר בשני שותפים ולעיתים בעשרות אנשים השותפים בנכס אחד. הצורך בפירוק שיתוף עולה בסיטואציות שונות, בראשן במסגרת ירושה. אדם הלך לעולמו וחלק מעיזבונו כלל דירת מגורים, אותה הוריש המנוח לילדיו. אולם, בין האחים אין הסכמה כיצד להשתמש בנכס שירשו, למשל, אח אחד רוצה למכור את הדירה ולחלק את הרווחים בין כל האחים ואילו אח אחר רוצה להותיר את הדירה בבעלותם ולהשכירה. קיומה של המחלוקת בדבר השימוש בדירה, לא מאפשרת לבצע אף אחת מן הפעולות הללו. התוצאה: כל הצדדים יוצאים מופסדים, שהרי הנכס עומד ללא מיצוי הפוטנציאל הכלכלי שלו. דיני המקרקעין נותנים פתרון לסיטואציה שכזו ומאפשרים לבצע פירוק שיתוף בין היורשים בדירת המגורים. כפי שנראה להלן, מלבד הרצון למנוע הפסד כלכלי, להליך זה יש יתרון נוסף והוא מניעת סכסוך משפטי בין היורשים.


גולשים נוספים התעניינו גם פירוק שותפות בנכס


שמירה על שלמות המשפחה

הרצון למנוע הפסד כלכלי הוא המניע המרכזי להליך של פירוק שיתוף בירושה. שהרי כאמור מעלה, כל עוד ישנה מחלוקת בין הצדדים לגבי השימוש בנכס, לא ניתן לעשות בו כל שימוש. פירוקה של השותפות מאפשר לממש את הפוטנציאל של הדירה וכך כל אחד מן היורשים נהנה מחלקו בנכס. בד בבד, מסייע הליך זה במטרה חשובה לא פחות והיא שמירה על שלמות המשפחה. במרבית המקרים, היורשים הם בני משפחה, למשל אחים, כפי שהדגמנו כאן. אי הסכמה באשר לשימוש בדירה שירשו יחד, יכול ליצור סכסוך משפטי בין הצדדים ובכך לפגוע בקשר ביניהם. על כן, כאשר היורשים מבינים כי לא יצליחו לגבש הסכמה בדבר אופן השימוש בנכס, מוטב שלא ישתהו ויפנו לעורך דין מומחה אשר יבצע את הליך הפירוק. זה יאפשר את המימוש הכלכלי של הנכס וישמור על שלמות המשפחה.

 

איך מתבצע פירוק שיתוף בירושה?

ישנן מספר דרכים לבצע פירוק שיתוף, כאשר המצב האידיאלי הוא שהשותפים יסכימו לגבי אופן הפירוק. ראשית ישנה מה שנקרא חלוקה בעין, זהו מצב שבו מחלקים את הנכס לחלקים בהתאם לכמות היורשים, אז כל יורש הופך להיות בעלים יחיד של אותו החלק בנכס. אולם, כאשר מדובר על דירת מגורים, זהו לא פתרון ישים או כלכלי במרבית המקרים. שנית, ניתן להחליט כי הנכס יימכר לצד שלישי ורווחי המכירה יחולקו בין היורשים. אפשרות שלישית היא להעביר את הבעלות בדירה לאחד מן היורשים. פירוק שיתוף הוא הליך משפטי מורכב ועל כן, יש לפנות לעורך דין המתמחה בדיני ירושה, אשר יטפל בעניין על פי דרישות החוק ובאופן מסודר ויעיל. כמו כן, כאשר קיימת מחלוקת בין היורשים לגבי אופן הפירוק, יוכל עורך הדין לייעץ להם על פי נסיבות המקרה, מהו אופן הפירוק האופטימאלי וכך לסייע להם להגיע לעמק השווה.

לסיכום, אם ירשתם יחד נכס מקרקעין ואינכם מסכימים על אופן השימוש בו, אל תשתהו ופנו לעורך דין מקצועי ומנוסה לצורך פירוק שיתוף בירושה. כך, תימנעו מהפסדים כלכליים ומהיווצרותו של סכסוך משפטי ביניכם שעלול להביא לפילוג המשפחה. עורך דין צוואות אלעד בן, המתמחה בדיני ירושה, טיפל במאות הליכים מסוג זה וישמח לטפל עבורכם בעניין במסירות ובמקצועיות.

שתפו כאן:
לקבלת מענה מהיר
שלחו פרטים ונחזור אליכם בהקדם
ניווט מהיר
חיפוש כתבות
שרותי המשרד
כתבות אחרונות
לקוחות ממליצים
לקביעת פגישה חינם ב-WhatsApp