מי יורש אח שנפטר

לקבלת מענה מהיר - שלחו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

אדם שהלך לעולמו והותיר אחריו רכוש, רכושו יחולק בין היורשים לפני שני עקרונות, אם כתב המוריש צוואה, יחולק עזבונו בהתאם לרצונו כפי שבא לידי ביטוי בכתיבת הצוואה, אך אם הלך האדם לעולמו ולא השאיר צוואה, יחולק הרכוש בהתאם לחוק הירושה.

בחוק הירושה, הקרבה לנפטר מכתיבה את סדר הירושה. לבן הזוג או לבת הזוג של הנפטר יש זכות ראשונים בירושה לפי החוק, כאשר בן הזוג אינו בחיים יזכו הצאצאים בירושה, הילדים והנכדים. בהתאם לחוק הצאצאים קודמים להורים של הנפטר ולאחים שלו ורק בהיעדר צאצאים יירשו ההורים והאחים את הרכוש ולבסוף סבי המוריש והדודים שלו.

כאשר אח נפטר ללא צוואה חלוקת הירושה מורכבת יותר והיא תלויה באורח החיים שניהל האח לפני מותו.

האח נפטר, מי יירש אותו?

מי יורש אח שנפטר? אם האח היה נשוי עם ילדים, חוק הירושה קובע כי לבת הזוג ולילדים של הנפטר יש זכות ראשונים בחלוקת הרכוש. אם בת הזוג נפטרה, הירושה תתחלק בין הילדים ואם גם הילדים כבר אינם בחיים, ההורים יירשו את הנפטר ורק אחר כך האחים של המנוח.

אם האח לא היה נשוי ולא היו לו ילדים – ההורים זכאים לרשת אותו ואם הם נפטרו, עיזבון המנוח יחולק בין האחים באופן שווה.

אם האח היה נשוי, אך לא היו לו ילדים, הראשונה לרשת אותו זו אשתו, אם היא אינה בחיים יירשו אותו ההורים ואם גם הם כבר נפטרו יירשו אותו האחים.

אם האח לא היה נשוי, לא היו לו ילדים, ההורים והאחים שלו נפטרו , האחיינים שלו יזכו לרשת אותו והעיזבון יחולק ביניהם באופן שווה.

חוק הירושה אינו מבדיל בין צאצאים בתוך המשפחה לבין צאצאים מחוץ למשפחה וכולל גם ילדים מאומצים ומכיר בהם כיורשים.

משולחנו של עורך הדין – האם חצי אח הוא אח מקופח?

דוד הלך לעולמו כאשר הוא היה גרוש ללא ילדים ומבלי שכתב צוואה. גם הוריו שהיו זכאים לרשת את רכושו הלכו זה מכבר לעולמם, ובהתאם לחוק הירושה, היורשים הם ששת אחיו. שניים מהאחים היו אחים שנולדו לאביו מהנישואין עם אמו של דוד וארבעה אחים הם היו "אחים למחצה", אחים שנולדו לאביו מאשתו השנייה.

כל ששת האחים התאגדו יחד, שכרו עורך דין במשותף ופנו אל רשם הירושות בבקשה לקבל צו קיום צוואה. לאחר שהנפיק רשם הירושות את צו קיום הירושה הופתעו האחים לגלות כי עיזבונו של אחיהם לא חולק ביניהם באופן שווה. לשני האחים שהיו להם אם ואב משותפים עם המנוח העניק הרשם חלק כפול ביחס לארבעת האחים שהיה להם רק אב משותף עם המנוח.

בשלב הזה האחדות בין האחים החלה להתפוגג. על אף שבתחילה הם פעלו ביחד כדי לקבל צו קיום ירושה, כעת שני "האחים המועדפים" לא הסכימו לוותר ולחלק בעצמם את העיזבון באופן שווה.

המחלוקת בין האחים ניצתה והם פנו אל בית המשפט לענייני משפחה בתביעה לביטול צו הירושה. הם טענו כי עמדת הרשם לענייני ירושה, שנתמכה גם בעמדתו של היועץ המשפטי לממשלה, מבדילה בין הקשרים השונים במשפחה ומקפחת, שלא בצדק, את ה"אחים למחצה".

בית המשפט קיבל את התביעה של "האחים למחצה". בפסק הדין כתב השופט כי אין להבדיל בין סוגים שונים של אחים ואין להבחין בין היקף הירושה של אח מאבא ומאימא לבין ה"אחים למחצה". האבחנה בין סוגי האחים, קבע השופט גורמת לתחושה של אפליה וקיפוח.

רוצה להתייעץ עם עורך דין צוואות אלעד בן לגבי מי יורש אח שנפטר? צור קשר עכשיו.

שתפו כאן:
לקבלת מענה מהיר
שלחו פרטים ונחזור אליכם בהקדם
ניווט מהיר
חיפוש כתבות
שרותי המשרד
כתבות אחרונות
לקוחות ממליצים
לקביעת פגישה חינם ב-WhatsApp