למה צריך צו ירושה?

אנשים רבים הולכים לעולמם מבלי שערכו צוואה. אז, רכושם יעבור ליורשיהם על פי חוק. על מנת לממש את הירושה ולחלק בפועל את הנכסים של המנוח בין היורשים, יש לקבל צו ירושה. הוא זה המצהיר על זהות היורשים ועל חלקו של כל אחד מהם בעזבון.

לקבלת מענה מהיר - שלחו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

למה צריך צו ירושה?

כאשר אדם נפטר, יש להעביר את הרכוש אשר צבר במהלך חייו ליורשים שלו. בין אם מדובר בסכומי כסף משמעותיים ובנכסי נדל"ן (קראו עוד על נדל"ן בארה"ב) יקרים ובין אם במטלטלין שלהם בעיקר ערך רגשי, חשוב כי הליך העברת הרכוש לידי היורשים ייעשה באופן מסודר ומפוקח. הדבר נעשה על ידי הוצאת צו קיום צוואה, כאשר המנוח הותיר אחריו צוואה ועל ידי צו ירושה, בהעדר צוואה. צו ירושה מצהיר על זהות היורשים וחלקם בעזבון על פי הוראות חוק הירושה, תשכ"ה – 1965 ורק לאחר קבלתו, יוכלו הם לקבל את הנכסים שירשו. לצורך הוצאת צו ירושה, יש להגיש בקשה אל לשכת הרשם לענייני ירושה, אשר באזור סמכותו התגורר המנוח לפני שנפטר. לבקשה יש לצרף תעודת פטירה ומסמכים שונים, כאשר קבלת הצו אורכת בדרך כלל מספר חודשים.


גולשים נוספים התעניינו גם אפוטרופוס לרכוש


מעקב אחר הבקשה לצו ירושה

כאמור מעלה, ללא קבלת צו ירושה, לא ניתן יהיה לחלק את העזבון בין היורשים. לכן, לאחר שהוגשה הבקשה, חשוב מאוד לבצע מעקב אחריה כדי לקדם את הטיפול בה. לשם כך, אין הכרח לגשת פיזית ללשכת הרשם לענייני ירושה, אלא ניתן להיכנס לאתר האינטרנט. שם, נמצא מנוע חיפוש נוח ופשוט המאפשר לאתר את הבקשה שהוגשה ולראות מה הסטטוס שלה. איתור הבקשה ייעשה על ידי הקלדת מספר התיק, שם, תעודת זהות ועוד אפשרויות שונות. באתר ניתן לא רק להתעדכן בסטטוס הבקשה אלא גם להשלים מסמכים חסרים, לתקן את הבקשה בעת הצורך ועוד. למותר לציין, כי כאשר היורשים פונים לעורך דין לצורך טיפול בבקשה, הרי שהוא זה אשר יגיש את הבקשה, יעקוב אחרי שלבי הטיפול בה וכן יטפל ברישום הנכסים על שם היורשים לאחר שיינתן הצו. 

התנגדות לצו ירושה

במרביתם של המקרים, לאחר שהיורשים הגישו בקשה לצו ירושה, היא מתקבלת והם רשאים לחלק את העזבון ביניהם. אולם, לעיתים, מוגשת התנגדות למתן הצו, אז ההליך נעצר עד לקיום דיון בה ונסביר. כחלק מההליך של מתן צו ירושה, מחויב הרשם לענייני ירושה, לפני מתן הצו, לפרסם הודעה בעיתון יומי על קיומה של הבקשה. זאת על מנת לאפשר לכל אדם המעוניין בכך, להתנגד למתן הצו. התנגדות לצו ירושה אינה מצב שכיח ואם היא מתרחשת, הסיבה לכך לרוב תהיה משום שמסתבר כי המנוח ערך צוואה בחייו. במצב זה, ככל שמדובר בצוואה אותנטית ותקינה משפטית, הרי שחלוקת העזבון תיעשה על פי הקבוע בה ולא יחול הסדר הירושה שבחוק, במסגרתו ניתן צו ירושה. 

חלוקת הרכוש בין היורשים

הסברנו בפתח הדברים למה צריך צו ירושה, שהרי בלעדיו, אין סמכות חוקית להעברת הנכסים של המנוח לבעלות היורשים. משניתן הצו כאמור, יפנו היורשים לגורמים הרלוונטיים לצורך ביצוע העברת בעלות. כך למשל, אם קיבלו בירושה כספים בחשבון בנק, על היורשים לפנות לבנקבו מתנהל החשבון. אם המנוח היה בעלים של דירה, חנות או קרקע, יהיה על היורשים לפנות ללשכת המקרקעין (טאבו) על מנת שהנכס יעבור על שמם. נדגיש, כי ברגע שמוצג בפני כל אחד מן הגורמים הללו צו ירושה חתום, הם מחויבים להעביר את הרכוש שבחזקתם לבעלות היורשים ואין הדבר נתון לבחירתם או לשיקול דעתם הפרטני. 

 

צריכים להוציא צו ירושה? עורך הדין צוואות אלעד בן, המתמחה בדיני ירושות וצוואות, ינסח עבורכם את הבקשה, יגישה לרשם לענייני ירושה ולאחר מתן הצו, יטפל ברישום הנכסים על שמכם.

שתפו כאן:
לקבלת מענה מהיר
שלחו פרטים ונחזור אליכם בהקדם
ניווט מהיר
חיפוש כתבות
שרותי המשרד
כתבות אחרונות
לקוחות ממליצים
לקביעת פגישה חינם ב-WhatsApp