כמה זמן לוקח צו קיום צוואה

משרדו של עורך הדין אלעד בן מתמחה בצוואות וירושות ומלווה לקוחות רבים בכתיבה ועריכה של צוואות וכן בהוצאתן לפועל בבוא הזמן מול רשם הירושה. אחת השאלות החוזרות ונשנות במשך תהליך להוצאת צוואה לפועל היא- כמה זמן לוקח עד לקבלת צו קיום צוואה?

לקבלת מענה מהיר - שלחו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

לבקשת צו קיום צוואה מיידי? חייגו עכשיו 077-9975332


התשובה לכך היא פשוטה- תהליך בקשה לקיום צו לקיום צוואה עלול לקחת מספר חודשים- אולם רק במקרים בהם הכל תקין, אין התנגדויות או צורך בבדיקות נוספות והגעה לבית משפט.

לפני שנלחצים ממשך הזמן לקבלת צו קיום צוואה, חשוב שתדעו מהו התהליך.

את הבקשה לצו קיום צוואה ניתן להגיש בצורה עצמאית אך מומלץ לעשות זאת על ידי עורך דין צוואות המתמחה בתחום. במשרדו של עורך הדין אלעד בן אנו מציעים שירות הגשת בקשה לצו קיום צוואה בצורה יעילה יותר כאשר אנו מטפלים עבורכם בתהליך כולו עד קבלת הירושה.

תהליך הגשת בקשה לצו קיום צוואה:

בכדי שהצוואה תיכנס לתוקף ויהיה ניתן לממשה יש צורך שהיורשים הזכאים יגישו בקשה לרשם הירושה לצורך קיומה, כאמור ההמלצה היא לעשות זאת על ידי עורך דין.

לצורך הגשת הבקשה יש צורך להיות זכאים לירושה על פי חוק וכן להצטייד במסמכים הבאים:

-צוואה מקורית

-תעודת פטירה

-ייפוי כוח לעורך דין מייצג (במידה והבקשה מוגשת על ידי עורך דין היא מוגשת באופן מקוון בלבד, במידה והיא מוגשת עצמאית יש צורך להגיש את הבקשה בדואר ולצרף את האישור שאכן נשלחה הבקשה)

-אישור תשלום אגרה

לפני הגשת הבקשה חשוב במיוחד להסדיר את התשלום בצורה מקוונת, או בבנק הדואר ולצרף את אישור התשלום להגשת הבקשה.

מה קורה לאחר הגשת הבקשה:

לאחר שעורך הדין שולח את הטופס בצורה מקוונת הוא מקבל אישור להגשת הבקשה המאשרת תקינות הבקשה ומהווה אסמכתה. כמו כן מתקבל מספר תיק ברשם הירושה.

את הצוואה המקורית צריך להגיש באופן אישי במסירה ביד תוך שבוע מהגשת הבקשה.

לאחר שכל אלה נעשים בצורה תקינה ומתקבל אישור על כך מרשם הירושה, ואין צורך בהשלמת מסמכים או נתונים- הבקשה תיקלט ויתקבל צו דיגיטלי המאשר את קבלת הבקשה ותקינותה.

ושוב נשאלת השאלה- כמה זמן לוקח צו קיום צוואה? יותר נכון – למה קיום צו צוואה לוקח זמן רב כל כך?

במקביל לבדיקת תקינות הבקשה מזכירות רשם הירושה פונה לקבלת עמדת ב"כ היועמ"ש במשרד האפוטרופוס הכללי (לעתים מדובר במסלול מקוצר- אז הבקשה עוברת למסלול הנקרא "עוזרי רשם"), במקרים מסויימים הבקשה תיבחן גם ע"י כונס הנכסים הרשמי, ולאחר מתן עמדתם הבקשה תשוב לרשם הירושה להוצאת צו או למתן החלטה אחרת.

במידה וניתן צו, הרשם לענייני ירושה מעבירו למוסדות שונים כגון בנקים ולחברות הביטוח הואיל ומדובר וכיום ניתן צו חתום באופן דיגיטלי.

עכשיו נשאלת השאלה השנייה הכי פופולארית בפנייה למשרד. למה אני לא יכול להגיש את הבקשה לבד? למה אני צריך את שירותיו של עורך דין?

התשובה היא שבהחלט אפשר להגיש את הבקשה לבד. ההמלצה היא להיעזר בעורך דין שכן יש צורך בלוודא שיש את כל המסמכים ושהם תקינים. כמו כן יש צורך להגיש את הבקשה רק בצורה מקוונת. כאשר מדובר בהגשה דרך עורך דין והתהליך כולו נעשה דרך עורך הדין. עורך הדין אלעד בן מתמחה בפניות לקיום צו ירושה ובקשר ישיר עם רשם הירושה ויודע להגיש את הבקשות בצורה תקינה ומהירה, ובכך למנוע סחבת מיותר וליצור קשר עם היורשים רק כאשר יש צורך בהשלמת פרטים או כאשר מגיע השלב של חלוקת הירושה.

שתפו כאן:
לקבלת מענה מהיר
שלחו פרטים ונחזור אליכם בהקדם
ניווט מהיר
חיפוש כתבות
שרותי המשרד
כתבות אחרונות
לקוחות ממליצים
לקביעת פגישה חינם ב-WhatsApp