לצד בילוי זמן איכות עם הנכדים, אתם בוודאי רוצים לדאוג גם לעתידם הכלכלי. ובכן, הדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא על ידי עריכת צוואה. האם ניתן לערוך צוואה בימי קורונה? מדוע חשוב לקבל ייעוץ משפטי בעניין זה ולמי יעבור הרכוש שלכם אם לא ערכתם צוואה?
עריכת צוואה – גם בזמן קורונה
משבר הקורונה לימד אותנו כמה חשוב לדאוג לעתיד שלנו, כי אין לדעת מה יוליד יום. לחיות את הרגע זה נפלא, אך המחשבה על המחר ותכנון כלכלי טוב, הם אלו אשר יספקו לנו בסופו של יום ביטחון אישי וכלכלי. ירושה לנכדים היא אחד הצעדים החשובים שתוכלו לבצע כדי לדאוג למשפחה שלכם ועל מנת לעשות זאת, יש לערוך צוואה. למי מכם החוששים מהגעה למשרדו של עורך הדין בתקופה זו בשל וירוס הקורונה, ישנם פתרונות. ניתן לערוך צוואה מרחוק אשר תהיה תקפה משפטית ותיתן לכם את השקט הנפשי וכל זאת מבלי לצאת מהבית.
זאת באמצעות אפליקציות הווידאו השונות הזמינות כיום כגון זום. באמצעותה ניתן לערוך צוואה בשני סוגים: צוואה בכתב יד או צוואה בעדים. לכל אחת מהן יש את הכללים שלה ואת היתרונות שלה, כאשר עורך הדין ייתן לכם את כל המידע ותוכלו לקבל יחד החלטה בדבר סוג הצוואה המתאים לכם בהתאם לנסיבות ולהעדפותיכם האישיות.
חשיבות הייעוץ המשפטי
דיני הירושה מאפשרים לכל אדם בעל כשירות משפטית לערוך צוואה ואין חובה לפנות לעורך דין בעניין זה. עם זאת, לצוואה יש השלכות כלכליות, משפטיות ורגשיות ולכן מומלץ להסתייע בו כאשר מבקשים לערוך צוואה. בהיבט הכספי, עליכם יהיה לבחור האם לבצע חלוקה שווה של הנכסים בין הנכדים, או שמא לתת חלק גדול יותר בירושה לנכד שמצבו הכספי פחות יציב. לצוואה ישנו גם היבט של כדאיות כלכלית והיבט מיסוי שרצוי לקחת בחשבון.
בהיבט המשפטי, צוואה חייבת להיות ערוכה על פי הכללים שבחוק ולהיות מנוסחת באופן ברור, כדי שלא ליצור פתח למחלוקת פרשנית. בפן הרגשי, מבחינת הנכדים, חלקם בירושה הוא תוצאה ישירה של מידת האהבה שלכם כלפיהם והדבר אפוא עלול ליצור חיכוך ביניכם ובין הנכדים עצמם. עורך הדין אשר לו הניסיון והידע יוכל לייעץ לכם בכל ההיבטים הללו ואחרים ולסייע לכם לקבל את הצוואה שאתם רוצים, אשר תיתן את המענה האופטימאלי לכם ולמשפחה לכם.
אין צוואה – למי יעבור הרכוש?
עד כה דיברנו על כמה חשוב לערוך צוואה, התייחסנו לאפשרות של עריכת צוואה בזמן קורונה והסברנו מדוע כדאי לפנות לעורך דין בעניין זה. אולם מה קורה בהעדר צוואה? ובכן, כאשר אדם הולך לעולמו מבלי שערך צוואה, הרי שרכושו עובר ליורשים הקבועים בחוק. שם, ישנו סדר ירושה מסוים הקובע גם את חלקו של כל אחד מן היורשים בעיזבון.
ירושה לנכדים אינה בראש הרשימה, היות שמי שיורש את הרכוש על פי דין, הוא קודם כל בן הזוג והילדים. על פי סדר הירושה שבחוק, הנכדים יזכו לחלק מן הרכוש שלכם, רק אם ילדיכם אינם בחיים. לכן, אם ברצונכם לדאוג כי הרכוש שצברתם לאורך חייכם, כולו או חלקו יעבור ישירות לנכדים שלכם לאחר מותכם, הרי שאתם חייבים לערוך צוואה שתקבע כך. אם לא תעשו כן, יחול הסדר הירושה שבחוק כפי שפירטנו לעיל. והרי לכם שיקול נוסף מדוע כדאי וחשוב לערוך צוואה מוקדם ככל האפשר, על מנת להסדיר את רצונכם האישי בדבר העברת הרכוש שלכם לנכדים.
מעוניינים לכתוב צוואה ולהבטיח את עתיד הנכדים שלכם? עורך הדין אלעד בן הנו בעל משרד בוטיק המתמחה בתחום הצוואות והירושות וישמח לסייע לכם לדאוג למשפחה שלכם באופן המיטבי.