התנגדות לירושה

כאשר אדם נפטר ללא צוואה, על היורשים על פי דין, להגיש בקשה לצו ירושה, כדי שניתן יהיה לחלק ביניהם את העזבון. כל צד בעל עניין, יכול להגיש התנגדות לירושה, למשל בטענה, כי המנוח הותיר אחריו למעשה צוואה תקפה ועל כן על העזבון להיות מחולק על פי האמור בה.

לקבלת מענה מהיר - שלחו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

בקשה לצו ירושה

הליך התנגדות לירושה מתחיל בכך כי הוגשה על ידי היורשים בקשה לקבלת צו ירושה. צו זה נדרש בכל מקרה שבו המנוח נפטר ללא שהותיר אחריו צוואה, או כאשר הצוואה נפסלה על ידי בית המשפט. אז, רכושו של המנוח יחולק על פי הקבוע בחוק הירושה. זה מונה את בן הזוג והילדים כיורשים ראשונים של המנוח וקובע מה יהיה חלקו של כל אחד מהם ברכוש. זאת בשונה ממצב שבו אדם ערך צוואה, אז במותו, יחולק העזבון על פי האמור בצוואה. בקשה לקבלת צו ירושה ניתן להגיש לרשם לענייני ירושה או לבית הדין הרבני, אך התנגדות למתן הצו תוגש אל בית המשפט לענייני משפחה. זה יקיים דיון בעניין ועל פי הראיות שיוצגו בפניו על ידי הצדדים, יכריע האם ההתנגדות מוצדקת או אם לאו.


גולשים נוספים התעניינו גם בסכסוכי ירושה


התנגדות לירושה

בוודאי שמעתם על הליך הנקרא התנגדות לצו קיום צוואה, אז מגיש אדם בקשה לפסילת הצוואה, על מנת למנוע את חלוקת העזבון על פיה. התנגדות לצוואה יכול שתוגש מנימוקים כגון השפעה בלתי הוגנת, אי כשירות המצווה, טעות סופר בצואה ועוד. ובכן, ניתן גם להגיש בקשה להתנגדות לצו ירושה. אז, המטרה היא למנוע את חלוקת הרכוש על פי ההסדר שבחוק. לעניין זה נדגיש, כי יש מגבלת זמן להגשת התנגדות. כאשר מוגשת בקשה לצו ירושה, מפורסם בעיתון יומי דבר הבקשה ובאותה הודעה נרשם מהו המועד להגשת התנגדויות. ככל שחלף פרק הזמן הזה, יכול להיות שההתנגדות תידחה אם כבר ניתן צו הירושה. לכן, אם הנכם סבורים כי יש בידכם עילה להתנגדות, מומלץ שלא להשתהות ולפנות בהקדם לעורך דין מומחה אשר יכין את בקשת ההתנגדות וייצג אתכם בהליך המשפטי.

 

באיזה נימוק ניתן להתנגד?

התנגדות לירושה מוגשת בדרך כלל בשל אחד משני נימוקים: כאשר מתברר כי יש צוואה תקפה למנוח או כאשר ישנו יורש נוסף שלא הוזכר בבקשה לצו ירושה. המקרה הראשון מתייחס למצב שבו טוען המתנגד כי אין מקום למתן צו ירושה, משום שהמנוח הותיר אחריו צוואה. אם זו תתברר כאותנטית ועשויה על פי כללי החוק, יבוטל צו הירושה. אז, העזבון יחולק על פי האמור בצוואה, שהרי ירושה על פי דין מתקיימת אך ורק בהעדר צוואה תקפה. המקרה השני מתייחס למצב שבו יש יורש נוסף, למשל ילד מחוץ לנישואים שלא הוזכר בבקשה לצו ירושה. אז מגיש הוא התנגדות למתן הצו, על מנת שייכלל בבקשה ויוכל לקבל חלק מן העזבון כפי שהוא זכאי לו.

 

האם יש צורך בעורך דין?

התשובה לשאלה זו היא בחיוב. אמנם, מבחינה טכנית יכול כל אדם להגיש בקשת ההתנגדות באופן עצמאי, אך הסיכוי שתתקבל ללא ייצוג משפטי הוא קטן. הסיבה לכך היא מדובר בהליך משפטי לכל דבר ועניין ומשכך, נדרש ידע וניסיון מתאימים בתחום. בקשה זו אינה מתקבלת בנקל על ידי בית המשפט ועליה להיות מבוססת מאוד ונתמכת במסמכים רלוונטיים. על כן, מומלץ להסתייע בעורך דין מומחה לצוואות, אשר יכין את הבקשה באופן מקצועי ומסודר וייצג את המתנגד בדיון בבית המשפט לענייני משפחה. משרדו של עו"ד אלעד בן המתמחה בענף הצוואות והירושות  ועוסק בו באופן שוטף ויומיומי, עומד לרשותכם לייעוץ וייצוג משפטי בסוגיה זו.

שתפו כאן:
לקבלת מענה מהיר
שלחו פרטים ונחזור אליכם בהקדם
ניווט מהיר
חיפוש כתבות
שרותי המשרד
כתבות אחרונות
לקוחות ממליצים
לקביעת פגישה חינם ב-WhatsApp