אפוטרופסות לרכוש

כאשר אדם נמצא במצב שבו אינו יכול לדאוג לענייני רכושו או לענייני והאישיים בכוחות עצמו, אפשר להגיש בקשה למינוי אפוטרופוס שיוכל לטפל בכל ענייניו.

את מינוי האפוטרופסות ניתן לבקש במקרה של קטינים שטרם מלאו להם 18 שנה במקרים לפי התנאים המפורטים בחוק או בגירים שאינם מסוגלים לדאוג לענייניהם בעצמם.

החוק בישראל המסדיר את מינוי האפוטרופוס הוא חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, תשכ"ב – 1962 והנחת המוצא שלו היא "כל אדם כשר לזכויות ולחובות מגמר לידתו ועד מותו"

לקבלת מענה מהיר - שלחו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

מתי ממנים אפוטרופוס

בית המשפט לענייני משפחה רשאי למנות אפוטרופוס במקרים הללו:

  • קטין עם הורה אחד שנותר בחיים ואינו מקיים את חובותיו כהורה
  • קטין שהוריו נפטרו או שהוריו בחיים, אולם אינם יכולים לדאוג לילדיהם והאפוטרופסות לקטין נשללה מהם או שהוכרזו כפסולי דין
  • לאדם שאינו יכול באופן זמני או קבוע לדאוג לענייניו, חלקם או כולם, אין מי שמוסמך ומוכן לדאוג להם במקומו ובית המשפט קבע כי הוא "חסוי".
  • לאדם שבית המשפט קבע כי הוא פסול דין.
  • לעובר
  • לאדם לא מזוהה, אלמוני.

מי יכול לשמש כאפוטרופוס

  • תאגיד כמו הקרן לטיפול בחסויים
  • האפוטרופוס הכללי.
  • אדם פרטי ויחיד או מספר אנשים יחידים שהם בדרך כלל קרובי משפחה של החסוי או הקטין.
  • גוף שמונה על ידי בית המשפט, כגון עורך דין

כיצד לפעול לבקשה למינוי אפוטרופוס

ניתן להגיש את הבקשה למינוי אפוטרופוס על ידי בן משפחה המעוניין לקבל את מינוי האפוטרופוס או באמצעות עו"ד העוסק באפוטרופסות, את המינוי לאפוטרופוס ניתן לבקש באופן זמני או קבוע ולשם כך יש לבצע את ההליך באופן נכון.

הבקשה למינוי אפוטרופוס צריכה להיות מנומקת ולהסביר מדוע יש צורך מנוי אפוטרופוס לאדם, יש לצרף במידת הניתן את עמדתו של אותו אדם וכן לצרף אסמכתאות התומכות בבקשה שמהן ניתן ללמוד כי יש למנות אפוטרופוס (כגון; חוו"ד רפואית, מכתב מעו"ס בית האבות וכו'). ככל ולאדם שמבקשים למנות לו אפוטרופוס קרובים כמו בן זוג, ילדים, אחים, הורים נדרש מגיש הבקשה להגיש את הסכמתם, ככל וקיימת כזו.


גולשים נוספים התעניינו באפוטרופסות לגוף


אישור הבקשה למינוי אפוטרופוס

בית המשפט ייענה לבקשה רק כאשר מתקיימים התנאים הבאים:

אין אפשרות טובה יותר לשמור על טובתו של האדם בדרך המגבילה פחות את חירותו, עצמאותו וזכויותיו ובמידה ולא ימונה אפוטרופוס, עלולים להיפגע הצרכים, האינטרסים והזכויות של האדם.

ישנם מקרים שבהם בית המשפט מאשר מינוי אפוטרופוס גם כאשר האדם מסוגל לקבל החלטות בקשר לענייניו, אישור כזה יינתן כאשר האדם מסוגל לקבל החלטות, אך לא מסוגל לדאוג להם או שבית המשפט קיבל את הטענה מנסיבות מיוחדות שבהן התברר שאין מי שמסוגל או מוכן לסייע לאותו אדם ללא מינוי אפוטרופוס.

לאחר בדיקת הבקשה על ידי בית המשפט יינתן צו המאשר את מינוי האפוטרופוס, העתק הצו וההחלטה יומצאו לאפוטרופוס הכללי.

מינוי אפוטרופוס הוא נושא רגיש, מצד אחד יש צורך לאפשר המשך טיפול ודאגה לענייניו של האדם שאינו יכול לדאוג לענייניו בכוחות עצמו ומהצד השני חשוב לדאוג שזכויותיו וחירותו ישמרו, לכן מומלץ להיעזר בעורך דין אפוטרופסות בהליך כזה של מינוי אפוטרופוס.

עורך דין אלעד בן וצוות המשרד מוכרים כמשרד בעל ניסיון רב בכל התחומים הנוגעים לצוואות ירושות, מינוי אפוטרופוס ועוד, צוות עורכי הדין בעלי ניסיון רב במגזר הציבורי ובמגזר הפרטי והובילו ומובילים תיקים מהגדולים והמפורסמים בישראל, ניסיוננו הרב יאפשר לנו לסייע לכם בתהליך מינוי האפוטרופוס, באופן שידאג בצורה הטובה ומהירה ביותר לבני המשפחה שמטרתם להמשיך ולטפל בענייניו של האדם שאין ביכולתו להמשיך ולטפל בעצמו בענייני הגוף והרכוש.

שתפו כאן:
לקבלת מענה מהיר
שלחו פרטים ונחזור אליכם בהקדם
ניווט מהיר
חיפוש כתבות
שרותי המשרד
כתבות אחרונות
לקוחות ממליצים
לקביעת פגישה חינם ב-WhatsApp